När du väljer skal till Iphone 12 mini bör du…

Köp inte ”första bästa” skal – se istället på utbud och tänk över behoven. Här ges ett par tips för dig som planerar att köpa skal till iPhone 12 mini.

Glöm inte linsskydd

Utöver skal kan mobilens baksida skyddas med linsskydd. Detta för att inte repor ska förstöra linsen och göra kameran näst intill obrukbar. Här finns minst två alternativ.

  • Linsskydd av härdat glas
    Dessa linsskydd är tillverkade av härdat glas – i likhet med de som fästes på skärmen.
  • Skal med skjutbart linsskydd
    Andra alternativet är att köpa ett mobilskal eller mobilfodral med inbyggt skjutbart linsskydd. När kameran inte används är linsskyddet framför linsen och om kameran ska användas dras det lätt bort med ett finger.

Fodral eller skal till iPhone 12 mini?

Skal och fodral har samma funktion – att minska risken för att mobilen går sönder om den tappas i golvet eller att den repas av vassa föremål. Men det är skillnad på både skydd och funktion.

Fodral till iPhone 12 mini

Fördelen med fodral är att dessa omsluter hela mobilen och därmed ger ett heltäckande skydd – framförallt när mobilen inte används. Dessutom finns det ofta fack för kort eller sedlar.

Skal till iPhone 12 mini

Fördelen med skal är att det går att använda mobilen direkt utan att något fodral måste öppnas. Dessutom blir mobilen betydligt tunnare och därmed enklare att ha med i fickan. Nackdelen blir att ett lite mindre skydd skapas.

Glöm inte skärmskyddet

Med ett mobilskal skyddas både baksida och sidor på mobilen. Dessutom går skyddet oftast upp några millimeter över skärmen. Men stora delar av skärmen är oskyddad. Skärmskydd i härdat glas, eller nanovätska kostar 50 – 100 kronor och ger ett tydligt skydd mot repor och stötar.

Material är känsla

Val av material avgör kanske framförallt estetik och känsla i handen. Det finns exempelvis hårdplast, skinn, fuskskinn och latex. Är det viktigt hur mobilen ligger i handen eller hur lätt den glider ner i fickan kan materialvalet vara helt avgörande.

Kontrollera modellnamn noga

Allt för många läser inte produkttexterna tillräckligt noga och får hem ett mobilskal till iPhone 12 istället för ett skal till iPhone 12 mini… E-butikerna brukar vara tydliga med vilka mobilmodeller deras olika skydd passar till men det är lätt att köpa fel ändå.