Affischer på stadskärnor

Affischer på stadskärnor

Affischer har alltid varit inne, oavsett om det har varit en affisch på ett mästerverk som Mona Lisa eller på Backstreet Boys. Affischer har alltid varit lite coolare, lite tuffare än vanliga tavlor och enorma affischer kan verkligen få rummet att se häftigt ut! Men även mindre i konstellation med varandra så att de bildar en komposition och helthetsbild lyfter hela rummet. I den här texten berättar vi om en ny trend som har uppkommit bland affischerna: Affischer på en stadskärna. Här berättar vi mer om trenden, vad det är och hur du kan inreda med den!

Minimalistisk affisch som lyfter inredningen

En affisch på en stadskärna är ingen bild på arkitekturen i en stad. Det är som en minimalistisk karta på en stadsdel (ofta centrum) och namnet på staden eller stadsdelen står oftast med i ett snyggt typsnitt. Affischen är oftast gjord med mörka färger: Gråa och svarta toner med en vit bakgrund för att verkligen betona det minimalistiska. Vissa illustratörer har gått ett steg längre och skapat affischer med namnen på stadsdelen som står tätt ihop i en konstellation som tillsammans skapar formen på staden. Om vi tittar på Stockholm på till exempel: Södermalm, Östermalm, Kungsholmen, Vasastan och så vidare skulle tillsammans forma Stockholms stads form. Dessa affischer ser otroligt snygga ut och även de ger rummet en minimalistisk känsla!

Så varför inte hänga upp en sådan snygg affisch på en stadskärna? Du kanske har flyttat ifrån den staden du föddes och vill hänga upp ett minne för nostalgins skull? Eller ha en stad som innebär många minnen för dig på väggen? Du kanske drömmer om att resa till New York. Varför inte ta staden lite närmare dig och hänga upp en snygg version på den på väggen? Du kan välja fritt bland flera av världens städer och ta dem till ditt hem och dessutom få dem att lyfta hela inredningen tack vare affischer på stadskärnor!

Ger en tavelvägg med tema!

Med en affisch på en stadskärna går det att göra så mycket mer än att bara hänga upp. Gör affischer till en del av en tavelvägg. Varför inte placera affischen i mitten och sedan hänga upp bilder och tavlor som har med minnen och konst från staden eller stadsdelen att göra? Du kan både använda dig av personliga tavlor och foton som du tagit på platsen eller handlar om platsen eller så kan du använda dig av andras konst. Tillsammans kan det bli en riktigt snygg tavelvägg med ett häftigt tema!