Hemlarm – enkelt och effektivt

Hemlarm är enkla att installera och finns i många olika prisklasser. Trots detta är det många som inte har ett hemlarm. Vi berättar här mer om hemlarm och hoppas att det kan vara till hjälp för dig som funderat på att köpa ett men inte gjort det ännu.

Vad är ett hemlarm

Syftet med ett hemlarm är att skydda dig mot inbrott eller skadegörelse och i vissa fall brand. Numera finns det en mängd hemlarm med olika funktioner och i olika prisklasser. Du kan välja om du vill ha ett hemlarm som är kopplat till väktarutryckningar eller inte, samt om du vill ha ett hemlarm med övervakningskamera, som låter dig se bilder från lägenheten via en applikation i mobilen.

Det finns både utomhuslarm, som kan avskräcka tjuven innan denne påbörjat inbrottet, och inomhuslarm. Hemlarm säljs ofta i paket som inkluderar brandvarnare, rökdetektor samt hemlarm. I hemlarmet ingår vanligtvis en manöverpanel, en kamera, en siren, magnetkontakt samt avskräckande dekaler som visar att det är larmat.

Att tänka på när du väljer hemlarm 

  • Utgå ifrån dina behov och hur mycket du kan tänka dig betala. Tänk dock på att hemlarmet med lägst inköpspris inte nödvändigtvis är det som är billigast i längden. Hållbarhet är också en viktig faktor när du beräknar pris.
  • Det finns hemlarm med många olika funktioner, och vissa viktigare än andra. Du bör dock försäkra dig om att ditt hemlarm är godkänt av Svenska stöldskyddsföreningen för att garantera en god kvalitet.
  • Om du inte redan har ett brandlarm bör du välja ett hemlarm där detta ingår.
  • Låt återförsäljaren installera hemlarmet så garanterar du att det monteras som det ska. Om du inte har haft ett hemlarm tidigare kan du köpa ett startpaket för att försäkra dig om att ditt hem får ett komplett skydd.
  • Använd dig av medföljande avskräckande klisterlappar, och sätt upp dem där de syns som bäst. På så vis kan du stoppa inbrottet redan innan det har påbörjats.
  • Fundera på om du vill ha larmet kopplat till ett larmsystem eller om du endast vill använda det i avskräckande syfte.

Vi hoppas att denna guide kommer att hjälpa dig att hitta det hemlarm som passar dig bäst, och att du framöver kommer att känna dig tryggare i din bostad samt när du lämnar denna för arbete eller resa. Du kan höra av dig till en

återförsäljare av hemlarm, för att få råd om vilket paket som passar just ditt hem bäst.