Köpa ett bättre rakset

Det är inte bara kvinnor som tar hand om sitt yttre och vårdar sitt utseende. Även män har en lång tradition av såväl rakning som frisering. Inte minst har detta faktum visat sig tydligt under senare år. Att klä sig som en gentleman och att ta hand om såväl hy som skägg, har kommit att bli lite av en livsstil. Vad som krävs för att komma igång med detta, om man inte redan är en inbiten gentleman, är i stora drag en fråga om tid. Det tar längre tid att raka sig med en klassisk säkerhetshyvel än att dra några snabba tag med en rakapparat. Samtidigt går det inte att jämföra resultaten utan att inse skillnaden. Ett rakset som innehåller allt man behöver kan snabbt beställas via Cedvard.se eller någon annan butik med denna inriktning. Även om det kanske kommer som en överraskning för vissa, kan även flerbladssystem förekomma i sådana. Vanligtvis väljer man dock en traditionell enbladshyvel för att komma så nära huden som möjligt.

Här finns ett flertal bra rakset som innehåller allt ifrån hyvel till stativ, borste och tvålkopp. Huruvida man föredrar syntet eller animaliska hår i sin rakborste är individuellt. Detsamma gäller valet av hyvel. Några föredrar en kort och robust hyvel, medan andra känner sig mer bekväma med en längre variant.

Välja rakhyvel

Rakhyveln är stommen i varje rakset och någonting man ofta väljer med viss omsorg. Är det första gången man införskaffar ordentliga rakningsverktyg kan man behöva testa sig fram. Väl initierad i traditionell rakning står det ofta klart vad för hyvel man föredrar. Någonting som ofta lyfts fram som en viktig aspekt av rakhyveln är dess vikt. En tung och solid rakhyvel skall inte pressas mot huden utan bör vilas emot den. För att detta skall ge rätt form av rakning krävs en kvalitetshyvel samt ett blad vilket inge går av för hackor.

Beroende på vad för skäggväxt man har kan olika rakblad passa olika bra. Den med ett kraftigt och segt skägg kan behöva ett riktigt vasst rakblad för att få det resultat som efterfrågas. Vassaste och tunnaste av alla blad är Feather. Dubbelbladet kommer i 10 pack och är någonting helt unikt. Det är få rakblad som kan mäta sig med denna kändis inom rakning. Har man inte tidigare använt en säkerhetshyvel kan man vinna på att testa några olika alternativ för att hitta rätt.