Hudvårdsprodukter för honom

Utbudet av hudvårdsprodukter till män är inte lika stort eller utvecklat som det åtgör kvinnor, men ju större intresset blir för dessa produkter desto större fler produkter kommer det ut på marknaden. En sak som är säker är dock att många män fortfarande är ovetande om alla sorters hudprodukter som det faktiskt finns för män, och många håller sig nog till den traditionella 2 in 1 tvålen.

Hudvård som rengör

Duschkrämer och -geler rengör och mjukgör huden. De kan innehålla mikropartiklar som exfolierar huden och avlägsnar döda hudceller. Se dock till att mikropartiklarna är gjorda av ett material som är biologiskt nedbrytbart, eftersom att de kan hamna i sjö och hav. Det finns även duscholjor, vilka har en djupt vårdande och återfuktande effekt på huden. Schampo finns för olika hårtyper: torrt, fett och normalt hår. Om du har känslig hårbotten finns det schampon som är lite skonsammare. Om du ofta är på språng eller behöver en smart förpackning i gymväskan så är 2 in 1 produkterna definitivt ett praktiskt val, där schampo och tvål är kombinerat och fungerar för hela kroppen.

Hudvård som återfuktar

En bodylotion eller hudkräm återfuktar effektivt huden, till olika grad beroende på hur mycket fukt din hud behöver. Body butter är den produkt som återfuktar och binder fukt och näring allra bäst, och har en tjock smörliknande konsistens. Under vintern är luften oftast lite torrare, och då kan det vara extra skönt med en lite fetare hudkräm. Hudkrämer för män har ofta en annan doft än motsvarande produkter på damsidan, men det finns en mängd olika dofter att välja mellan.

Deodorant och antiperspirant

Svett är ett naturligt försvar mot överhettning och luktar i sig självt inte illa. Det är först när svetten kommer i kontakt med bakterier på kroppens utsida som den klassiska svettlukten kommer. Att hålla god hygien, genom att tvätta sig med tvål eller duschkräm, och använda deodorant hjälper gott. Deodoranter som innehåller antiperspirant minskar dessutom mängden svett som kommer ut ur hudens porer. Deodoranter för män finns som deo-stick, deo-spray och roll on och det finns deodoranter med en mängd olika dofter, det är viktigt att hitta en doft som man trivs i. Om du har en favoritparfym eller en parfym som du använder dagligen så kan du se om det finns en deodorant inom samma doftserie från samma tillverkare och märke.