Hitta duktig möbeltapetserare

Att klä om möbler är många gånger ett snabbt och enkelt sätt kunna möblera med klassiker som inte längre finns att köpa. Vissa av de möbler som för några år sedan inte var någonting unikt, har fått status som klassiker inom världen för design och formgivning. Trots att åren gått, kan dessa vida överstiga det värde som var ett faktum när de tillverkades. Har man en sådan möbel hemma kan man anlita en duktig möbeltapetserare för att åter ge möbeln den lyster som en gång inspirerade. Att tapetsera möbler har för många varit ett någotsånär okänt begrepp och någonting man inte vågat testa. Detta har dock fått en vändning i och med att det blivit trend att återanvända och revitalisera inredning. Det finns nu många som köper äldre möbler endast i syfte att tapetsera och renovera.

Gedigen erfarenhet inom möbler

Den som jobbar som möbeltapetserare har ett stort ansvar gentemot kunden. Det går att helt och hållet förstöra allt som förknippats med en möbel om man inte gör på korrekt vis. Att anlita en duktig möbeltapetserare är därför någonting att prioritera. För den som inte är insatt i möbeltapetsering och design kan vilket tyg eller material som helst verka bra. Om det istället funnits kunskap om vad som är accepterat för den möbel man har framför sig, kanske urvalet är helt annorlunda. Det finns förvisso en charm i att testa nya grepp och att gå över ramen för vad som tidigare var konsensus. Vill man kunna göra anspråk på att ha klassiska möbler, bör man dock vara eftertänksam och noga gå igenom de alternativ som erbjuds.

Hur möbeln är konstruerad är en annan fråga som inte låter sig besvaras hur som helst. Vissa av de material som tidigare användes som stoppning kanske inte alls finns att tillgå längre. Här får man istället botanisera bland moderna alternativ som inte förändrar möbelns känsla eller stil. Går man till en duktig möbeltapetserare kan man få all tänkbar hjälp i detta. Förvisso finns en prislapp även här, men om man vill glädjas av de möbler man trivts med under många år, är det ett sätt att få någonting som inte längre går att köpa.

Bröllopslokaler

Är ni förlovade och i full gång att planera ert bröllop så har ni säkert redan börjat fundera på vilken festlokal som passar till er bröllopsfest. Att boka bröllopslokal kräver att man noga tänker igenom hur man vill att festen ska se ut och hur många gäster man vill bjuda. Det är viktigt att veta ungefär hur många gäster man kommer att ha så man vet hur stor bröllopslokal men behöver. Alla bröllopslokaler har ett max antal gäster som de kan ta emot, många har också ett minsta gästantal. Vissa bröllopslokaler tar till exempel bara emot bröllop med minst hundra gäster. Är ni då till exempel bara åttio gäster så får ni i de flesta fall ändå betala för hundra personer.

Att välja rätt bröllopslokal

När man ska välja bröllopslokal så är det viktigt att man har några saker i bakhuvudet. Eftersom man inte bokar bröllopslokal speciellt ofta så är det lätt hänt att man glömmer bort en del viktiga punkter. Till exempel ska ni alltid dubbelkolla, helst flera gånger, att inget annat brudpar har bokat bröllopslokalen. Ibland hör man talas om dubbelbokningar och att två brudpar har bokat samma lokal samma datum. Kontrollera alltid kontraktet noga och fråga om några mer utgifter kommer.

Hur mycket får en bröllopslokal kosta?

Det är viktigt att ni har koll på ekonomin och hur mycket pengar ni kan spendera på bröllopslokalen. Det finns exklusiva bröllopslokaler som kan kostar många tusen att hyra, vill man komma billigare undan kan man välja till exempel en enklare restaurang eller en hembygdsgård. Som en tumregel brukar man säga att man inte ska spendera mer än femtio procent av sin totala budget på bröllopslokalen. Glöm inte att fråga bröllopslokalen vad som ingår i form av städning, dukning, bord, dukar, porslin och personal.

Olika typer av bröllopslokaler

Det finns en massa olika bröllopslokaler i olika miljöer och i olika prisklasser. Det finns slott och herrgårdar, kryssningsfartyg, exklusiva villor, föreningslokaler och hembygdsgårdar och mycket annat. Du måste bestämma om du vill ta med dig mat och dryck själv vilket ofta blir billigare eller om du vill använda ett catering-företag. Du ska alltid kontakta flera olika bröllopslokaler och fråga om deras priser och andra villkor. Du kan också ge dem din budget och fråga vad de kan erbjuda för den summan. Det är också viktigt att veta om ni får spela musik i bröllopslokalen och fram till vilket klockslag.

Marin inredning

Det är inte många inredningsdetaljer som både har en nära koppling till fritidssysslor och som på samma gång är sofistikerade. En av de riktningar som faktiskt kan erbjuda denna kombination är marina produkter. Under vinterhalvåret är detta någonting som bär hopp och som inspirerar till att ta sig förbi kylan. Sommartid är det motiv som gläder även de som aldrig varit ute på havet. Det finns ett starkt band även till kändare och vedertagna stilar som New England. Här är det marina i fokus på flera sätt. Att ta in dessa element gör stor skillnad oavsett vad för inredning man i övrigt har som utgångspunkt hemma.

Knopar och fyrar

När det gäller marin inredningsstil finns det olika vägar att gå. Delvis finns kuddar, tavlor och andra detaljer som känns marint utan att man för den sakens skull har ett motiv som bär knopar eller båtar. Det kan handla om att man använder tjärat rep, nät, block eller teak. I vissa av dessa fall handlar det om att ta formspråket från skärgården och införliva i en ny miljö. För många är detta så nära marint tema man kan komma, medan andra föredrar en direkt koppling i form av visuellt fokus. Allt ifrån muggar till dukar bär marina motiv som sjökort eller segel. I Sverige har Pater Noster en viktig plats, inte minst om man befinner sig på västkusten. Denna fyr har under många år stöttats med donationer och insamlingar för att kunna renoveras och återföras till sin plats.

Är det färgskalor man utgår ifrån i en marint inspirerad inredning kan man besöka gosa.se. Detta är en inredningsbutik på nätet som har samlat inredningskomponenter från alla tänkbara stilar och genre. Om man har för avsikt att kombinera flera stilar till en helhet, är detta ett utmärkt sätt att hitta vad man söker för en rimlig utgift. De färger som vanligtvis förknippas med det marina är rött och grönt, blått och vitt. Samtliga dessa har en viktig koppling till sjön både genom blåa hav, vita segeltyg, sjömärken och belysning. Naturligt är också att väva in material som trä och glas. Det finns en hel del inspiration att insupa genom att åka ut till öarna och gå omkring längs karga klippor och väderbitna fartyg.

Göra hårförlängning i Stockholm

Alla kvinnor har inte turen att ha ett långt, vackert, svallande hår. Nästan alla kvinnor vill ha tjockare hår med mer volym. En lösning på detta problem kan vara att göra en hårförlängning i Stockholm. I Stockholm finns det många hårsalonger som utför hårförlängning så du kommer absolut att hitta någon i din smak och som passar din plånbok. Om du inte har tid att söka information om hårförlängning på nätet så räcker det med att du läser vår guide. Vi har samlat mycket information om hårförlängning, hur den går till, vad den brukar kosta och vad man ska tänka på.

Gör det ont att göra en hårförlängning i Stockholm?

Det gör aldrig ont att göra en hårförlängning. Det finns många olika metoder men ingen av dem är smärtsamma. En del frisörer tejpar fast hårslingor på håret. Du kanske undrar hur resultatet blir med en massa tejpbitar i håret men faktum är att tejpbitarna sätts på ett sådant vis att de inte alls syns när hårförlängningen är färdig. Hur bra frisören än jobbar så kan man aldrig garantera till hundra procent att en hårslinga inte lossnar, därför kan du ibland få göra återbesök hos frisören för att få den ditsatt.

Olika metoder för hårförlängning i Stockholm

Olika salonger använder olika metoder när de utför hårförlängning. Alla metoder har för- och nackdelar, ingen metod är egentligen bättre än någon annan. Vissa frisörer jobbar med keratinvax. Det innebär att löshåret sätts fast med vax. Resultatet blir ett mjukt och följsamt hår. Andra frisörer använder mikroringar. Det är en mycket tidskrävande metod men resultatet blir fantastiskt. En slinga av ditt hår förs in i en liten ring tillsammans med en slinga från löshåret. Man ser till att hårslingan sitter fast ordentligt och sedan spänner man till ringen med en tång.

Att göra hårförlängning på kort hår

Har man kort hår går det inte att göra en hårförlängning i Stockholm. Det bör vara minst tio centimeter långt, annars kommer det inte att se naturligt ut. Har du minst tio centimeter långt hår men tycket att håret känns för tunt och saknar volym ska du absolut överväga en hårförlängning. Ditt hår kommer inte bara bli längre men också fylligare. Du kan själv välja att skapa ett riktigt tjockt hår genom att be frisören sätta in många slingor eller lite färre slingor om du bara vill få lite mer volym.

Att sminka sig med rätt belysning

Om du aldrig har testat att sminka dig med en sminkspegel med belysning så är det verkligen på tiden att du testar! När du väl testat kommer du aldrig vilja sminka dig på något annat sätt. Kändisar och make up artister använder alltid sminkspegel med belysning när de sminkar sig för att få ett perfekt resultat. En sminkspegel har många olika användningsområden och en del har dessutom förstorande effekt så du kan se precis vad du håller med när du ska sminka dig, plocka ögonbrynen eller ta ur linserna.

Vem har nytta av en sminkspegel med belysning?

Egentligen har nästan alla personer nytta av en sminkspegel med bra belysning. Män när de ska raka sig, kvinnor när de ska sminka sig, skönhetssalonger som ger ansikts- eller nagelbehandling, tatuerare och så vidare. Ingen av dem klarar sig utan en sminkspegel med belysning eftersom man tack vare ljuset kan se vad man gör och få en bättre precision i sina rörelser.

Kan man använda en sminkspegel i badrummet?

De flesta sminkspeglar tål både vatten och luftfuktighet och kan användas i badrummet. Du kan sätta upp den på vilken vägg du vill i badrummet så länge du har något att fästa spegeln med. Det finns också sminkspeglar med belysning som man kan ställa på ett bord till exempel om det passar dig bättre. När man köper en sminkspegel med ljus så måste man kontrollera att man har rätt typ av lampor. Lampor som används med en sminkspegel får inte vara starkare än 20w, det brukar vara tillräckligt för att man ska få ett bra ljus. Det är viktigt att lampan inte blir för het så att man riskerar att bränna sig. Har du en sminkspegel med LED-lampor så är risken mycket liten att du bränner dig eftersom LED-lampor inte blir så varma.

Sminkspegel med belysning att ta med sig

Många kvinnor är intresserade av en mindre sminkspegel med belysning som man kan ta med sig i väskan när man reser. Det finns ganska många stora och klumpiga sminkspeglar som tar mycket plats och som är svåra att stoppa ner i en väska. Men nu finns det en ny sminkspegel med belysning som bara har en diameter på 13 centimeter och som därför är enkel att ha med sig överallt, till och med i handväskan. Den här lilla och kompakta sminkspegeln har även belysning, trots att den är så liten.

Vad är en insättningsbonus?

Vad är en insättningsbonus?

Konkurrensen om casinospelarna på internet är stenhård så för att locka till sig kunder erbjuder web-casinon ofta en insättningsbonus. Alla nät-casinon vill att du ska sätta in pengar på just deras casino och chansen ökar så klart om det finns en insättningsbonus med i spelet.

Bonusbelopp och gränser

De kan vara uppbyggda på lika olika sätt men ofta är de uttryckta i procent, till exempel ”100 %” eller ”200 %”. I klartext betyder det att om insättningsbonusen är 100 % och du sätter in 1000 kronor får du samma belopp i bonuspengar, alltså 2000 kronor totalt att satsa. Om en bonus är 200 % betyder det att man får 2 gånger mer än den summa man satt in. Ofta finns ett övre tak hur mycket du kan få i bonus, 200 % bonus upp till 500 kronor betyder att om du sätter in 200 kronor så får du 400 kronor extra av spelbolaget att spela för. Skulle du sätta in 600 kronor så får du fortfarande bara 500 kronor extra att spela med eftersom maxsumman är 500 kronor.

Vad är omsättningskrav?

Med en insättningsbonus kommer ofta krav på omsättning. Det betyder att du måste placera dina bonuspengar i ett visst antal spel ett visst antal gånger innan du kan begära ett uttag. När kraven för din insättningsbonus är uppfyllda så konverteras pengarna till riktiga pengar. Omsättningskraven är alltså en indikator på hur stor chans du har att kunna göra ett uttag från din insättningsbonus.

För att vara ekonomiskt lönsamma så måste de flesta casinon ha vissa regler och villkor kring insättningsbonusen. Om du t ex sätter in 1000 kronor så ger en insättningsbonus på 100 % 2000 kronor. Hade du som kund kunnat ta ut pengarna direkt så hade de flesta nät-casinon snabbt gått i konkurs.

Hur får man en insättningsbonus?

Alla nya kunder som registrerar sig på en spelplattform brukar få en insättningsbonus i välkomstpresent som aktiveras när man gör sin första insättning på sitt spelkonto.

Men det är inte bara nya kunder som får bonusar, många online-casinon erbjuder insättningsbonusar till de mest aktiva spelarna för att visa sin tacksamhet. Ibland kallas dessa bonusar ”VIP-bonus” eftersom spelarna erbjuds att gå med i en VIP-klubb där man kan samla poäng. Ju mer pengar spelaren omsätter desto mer poäng får spelaren. Poängen kan sedan bytas in mot pengar som kan användas för att spela.

En del casinon ger dig en insättningsbonus om du bjuder in en vän som registrerar sig och gör en första insättning på spelsajten, ofta får både du och vännen ta del av en insättningsbonus.

Hemlarm – enkelt och effektivt

Hemlarm är enkla att installera och finns i många olika prisklasser. Trots detta är det många som inte har ett hemlarm. Vi berättar här mer om hemlarm och hoppas att det kan vara till hjälp för dig som funderat på att köpa ett men inte gjort det ännu.

Vad är ett hemlarm

Syftet med ett hemlarm är att skydda dig mot inbrott eller skadegörelse och i vissa fall brand. Numera finns det en mängd hemlarm med olika funktioner och i olika prisklasser. Du kan välja om du vill ha ett hemlarm som är kopplat till väktarutryckningar eller inte, samt om du vill ha ett hemlarm med övervakningskamera, som låter dig se bilder från lägenheten via en applikation i mobilen.

Det finns både utomhuslarm, som kan avskräcka tjuven innan denne påbörjat inbrottet, och inomhuslarm. Hemlarm säljs ofta i paket som inkluderar brandvarnare, rökdetektor samt hemlarm. I hemlarmet ingår vanligtvis en manöverpanel, en kamera, en siren, magnetkontakt samt avskräckande dekaler som visar att det är larmat.

Att tänka på när du väljer hemlarm 

  • Utgå ifrån dina behov och hur mycket du kan tänka dig betala. Tänk dock på att hemlarmet med lägst inköpspris inte nödvändigtvis är det som är billigast i längden. Hållbarhet är också en viktig faktor när du beräknar pris.
  • Det finns hemlarm med många olika funktioner, och vissa viktigare än andra. Du bör dock försäkra dig om att ditt hemlarm är godkänt av Svenska stöldskyddsföreningen för att garantera en god kvalitet.
  • Om du inte redan har ett brandlarm bör du välja ett hemlarm där detta ingår.
  • Låt återförsäljaren installera hemlarmet så garanterar du att det monteras som det ska. Om du inte har haft ett hemlarm tidigare kan du köpa ett startpaket för att försäkra dig om att ditt hem får ett komplett skydd.
  • Använd dig av medföljande avskräckande klisterlappar, och sätt upp dem där de syns som bäst. På så vis kan du stoppa inbrottet redan innan det har påbörjats.
  • Fundera på om du vill ha larmet kopplat till ett larmsystem eller om du endast vill använda det i avskräckande syfte.

Vi hoppas att denna guide kommer att hjälpa dig att hitta det hemlarm som passar dig bäst, och att du framöver kommer att känna dig tryggare i din bostad samt när du lämnar denna för arbete eller resa. Du kan höra av dig till en

återförsäljare av hemlarm, för att få råd om vilket paket som passar just ditt hem bäst.

Fynda cyklar och tillbehör under Black Weekend

Fynda cyklar och tillbehör under Black Weekend

“Black Friday” är en amerikansk tradition inom handeln som äger rum den första fredagen efter thanksgiving. I år infaller denna dag således den 24 november, och på många sätt ses Black Friday som startskottet för julhandeln. För svenska konsumenter och handlare är detta ett ganska nytt fenomen, men på andra sidan Atlanten har man i flera årtionden sett fram emot den. Faktum är att Black Fridays anor sträcker sig ända tillbaka till 1950-talet.

I Europa lanserade e-handelsjätten Amazon konceptet i Storbritannien 2010, och på senare år har allt fler e-handlare hakat på trenden även här i Sverige. E-handelns uppgång har lett till att denna tradition har kunnat sprida sig världen över, och numera kan du som svensk cyklist se fram emot att göra riktiga fynd denna dag i slutet av november!

Som om inte detta vore nog, har man även infört det som kallas för “Cyber Monday”, vilket är e-handelns motsvarighet till Black Friday (trots att den sistnämnda dagen även används inom e-handeln). Cyber Monday infaller den första måndagen efter Black Friday. Detta har lett till att klämdagarna mellan Cyber Monday och Black Friday har inkluderats i vad som har kommit att kallas för Black Weekend.

Kampanjpriser på årets cyklar i samband med Black Weekend

Ett av de e-handelsföretag som har omfamnat Black Weekend är Cykelkraft. I samband med årets upplaga av detta event har du möjligheten att fynda såväl cyklar som cykeltillbehör i företagets webbshop. Skeppshultcyklar, cykelhjälmar, dubbdäck, cykelpumpar, belysning, skor och cykeljackor är bara några exempel på de produktkategorier inom vilka du kan hitta bra produkter till riktigt bra priser under Black Weekend!

Det som skiljer den kampanj som Cykelkraft under den aktuella perioden kommer att bedriva från andra kampanjer, är att Cykelkraft väljer att erbjuda sina kunder kampanjpriser på hela företagets sortiment. Det innebär att du bland annat kan shoppa årets cykelmodeller till nedsatt pris. Om du går i tankar om att köpa cyklar eller cykelprodukter och vill göra ett riktigt bra klipp, bör du definitivt göra ett besök på deras webbplats under Black Weekend (24:e till 27:e november 2017)!

Handla axelväskor

Axelväskor är en kameleont i modevärlden och kan anses både som praktisk väska och som accessoar. Utbudet är stort och flera klassiker har hållit sig kvar genom år och decennier. För att enklare kunna hitta den axelväska man söker, är det smidigt att ringa in vad för sort man söker. Dels finns de moderna och inte sällan märkesorienterade väskorna. Till dessa hör bland annat de med Burberry-tyg, detaljer från Versace eller väskor med bakgrund i något annat av de stora modehus som finns tillgängliga. För många är dessa väskor någonting utöver det vanliga och kanske inte någonting som används till vardags. För en snabb sväng på stan, eller som en väska till och från jobb, är dess praktiska funktioner någonting som står högre i kurs.

Klassiska väskor

När det kommer till riktiga klassiker är funktion ofta någonting som utmärker design, utformning, material och komfort. Sådana axelväskor har i allmänhet tillverkats i kraftigt skinn för att hålla under många år. Detta är också en av orsakerna till att vi kan se äkte 70-talsväskor som än idag håller stilen! Viktigt när man handlar skinnväskor är att man också tar hand om dom ordentligt. Det finns åtskilliga medel för att hålla materialen mjuka och snygga. Väljer man att i någon mån behandla väskan i fråga kan man även räkna med att den håller borta fukt och regn.

Flera av de väskor som nu kommer ut i handeln är i syntet. Dessa kan ha mycket slitstark väv som tål det mesta under flera år. Även om materialet är utmärkt bör man också tänka på att dragkedjor och andra fästen också skall klara samma hantering. För den som vill spara pengar är det ofta bra att handla axelväskor på nätet. Flertalet webbutiker anstränger sig för att kunna erbjuda så bra villkor och kvalitet som fysiskt möjligt. Detta innebär förvisso att man kan behöva vänta någon dag innan man får sin vara, men å andra sidan erbjuder de många betalningsalternativen kunden faktura. Därför behöver man aldrig betala för någonting som man ännu inte fått. Här finns länkar till en av de webbplatser som visat upp sortiment och utbud vilket bör ha någonting för alla med intresse för axelväskor, plånböcker och andra praktiska trendbaserade varor.

Så tvättar du dina cykelkläder på rätt sätt

Vid tvätt av cykelkläder finns det en hel del att tänka på. Efter tvätten bör du till exempel hänga upp dina kläder och låta dem torka långsamt. Torktumlaren kan nämligen förstöra dina plagg. Du behöver inte tvätta dina kläder efter varje enskild cykeltur, utan emellanåt kan det räcka att hänga upp dem för att avlägsna all fukt. En bra tumregel är att tvätta dina kläder när de antingen är smutsiga eller du har utfört träning där du har svettats.

Vänd dina cykelkläder ut-och in

När du tvättar cykelkläder bör du vända såväl dina byxor som dina tröjor ut-och-in. Om dina kläder har en dragkedja bör du dra upp denna, eftersom dragkedjan annars kan skada andra kläder som befinner sig i tvättmaskinen. Genom att göra detta kan du dessutom rädda de föremål som du eventuellt har glömt i fickan. Om dina cykelkläder är väldigt smutsiga bör du först lägga dem i blöt i varmt vatten under några timmar.

Så tvättar du dina cykelshorts

Cykelshorts tvättas på samma sätt som andra cykelkläder, men du bör ha i åtanke att välja cykelshorts med liknande färger. När du tvättar dem bör du vända dem ut-och-in eftersom det är bättre för vadderingen. Av samma anledning bör du undvika att torka dem i torktumlare. Om dina shorts har en dragkedja bör du även se till att dra upp den innan du tvättar dem.

Tvätta dina cykelkläder med ett skonsamt tvättprogram

När du tvättar dina cykelkläder i maskin bör du använda ett tvättprogram som tvättar kläderna i 45-60 minuter på 30-40 graders värme. Du bör absolut inte torktumla dina plagg! Detta kommer nämligen förstöra tyget och även vadderingen på dina cykelbyxor. När du tar ut plaggen ur tvättmaskinen kan du med fördel press ut vattnet försiktigt och skaka dem.

Angående val av tvättmedel

Valet av tvättmedel är den kanske enskilt viktigaste faktorn för en framgångsrik rengöring av dina cykelkläder. Om du använder fel medel kommer detta förstöra dina plagg. Detta behöver inte nödvändigtvis ske under den första tvätten, utan kan lika väl hända efter några gånger. Även tvättmedel som är särskilt framtagna för att tvätta sportkläder (vanliga sådana) kan förstöra vadderingen i dina cykelshorts.

  • 1
  • 2